כמו רכבים רבים באותה תקופה שנראו כאילו נלקחו משרטוטי רכבי חלומות משולחנות מעצבי המכוניות, הייתה האופל ג'י-טי דוגמא קלאסית לרכב שהוא שילוב של מכונית חלומות עם מכונית תצוגה ואלו היו גם התגובות עם הצגתה לראשונה בתערוכת פרנקפורט בשנת 1965.
עם הצגתה, לאופל לא הייתה כוונה ממשית להעביר את הדגם שהוצג לייצור סדרתי מכיוון שחשבה שהדרישה תהיה נמוכה ולא תהיה משתלמת כלכלית.

פחות משלוש שנים מאוחר יותר, חברת אופל שינתה את דעתה.. מכונית ספורט חדשה יצאה לאוויר העולם תחת השם Opel GT.
אופל התגברה על מספר התלבטויות לגבי סוגיית עלויות הייצור בכך שנתנה לחברות בריסוניו ו-לוטס הצרפתיות לייצר בעבורה את גוף הרכב. מרכבי הרכב התבססו על דגמי ה-Kadett וה- Olympia סאלון אך עברו שינויים בכדי להתאימם למכונית ספורט דו-מושבית.

שתי גרסאות הוצגו לאופל ג'י-טי. ה-1100 וה- 1900 דגם ה-1900 בעל מנוע בנפח 1897סמ"ק, הספק של 90 כ"ס, מהירות סופית של 185 קמ"ש ותיבת הילוכים בת ארבעה מהלכים היה הדגם הנמכר ביותר. לדגם ה-1100 היה מנוע בנפח 1087 סמ"ק בעל הספק של 60 כ"ס ולא התאים מבחינת התנהגותו לתדמיתו של הרכב.
דגם ה-GT היה קרש קפיצה בעבור אופל, שלמרות מגוון הדגמים שהציעה באותה תקופה נחשבה החברה למשעממת וסטנדרטית למדיי אך רכביה נחשבו לאמינים, בדיוק כמו רכבי משפחת גנרל מוטורס האחרים. ה-GT היה תחילתה של תדמית צעירה וספורטיבית יותר בעבור אופל, תדמית שהולידה במהלך שנות השבעים דגמים כגון ה-Manta, ה-Rekord וה- Commodore Coupe.

ה-GT הייתה מכונית ספורט קופה דו-מושבית בהגדרתה. השוואתה לדגם אחר מבית גנרל מוטורס שהופיע מעט לאחר הצגתה הוא בלתי נמנע, השברולט קורבט שהוצגה לציבור הרחב באותה שנה בתור מכונית תצוגה בשם – Mako Shark.
רבים טענו כי דגם ה-GT מחקה את הלוטוס אלאן בצורתה הכללית, מבנה ואופן פתיחת וסגירת פנסי הרכב, אך היה זה לא יותר מצירוף מקרים.
במהלך שנות ייצור הרכב, 1968-1973, יוצרו 103,373 מכוניות ספורט דו-מושביות מתוצרת אופל שעוטרו בסמלי הצד- GT .



